Från 2023 erbjuder vi ställplats för husvagn och husbil i natursköna Ågläntan

På Ågläntan, alledeles intill Åhus, erbjuder vi inte bara möjlighet till sol och uthyrning av SUP, kajak och kanot. Från och med 2023 kan man också gärna stanna över natten på en av våra ställplatser.
Öppettider för uthyrning

8:00-20:00

Vi har öppet hela sommarsäsongen mellan
1a juni och 30e september

Kontaktuppgifter

Ringa oss

0733-808333

husbil

Vad ingår vid bokning av ställplats?

Mer info kommer!

Vad ska jag tänka på vid bokning av ställplats och hur funkar det?

Mer info kommer!

Villkor

Mer info kommer!

Kajakuthyrning i Åhus

Upptäck Åhus och Helge å från vattnet

Åhus är vida känt för sin fina kustremsa, långa stränder och inte minst sitt härliga väder. I sin egen bakgård gömmer sig sig dock en av Åhus oupptäckta pärlor: Helge å och Ågläntan. Från vår uthyrning av SUP, kajak och kanot erbjuder vi alla - oavsett erfarenhetsnivå - att upptäcka mer än bara Åhus. Här kan du paddla kajak, SUP och kanot längs med grönskande ängar, prunkande natur, eller varför inte stanna och ta en fika på en avskild plats? De lugna vattnen kring Helge å är optimal för paddling i en lugn och rogivande miljö, som låter alla uppleva Skåne från sin bästa sida.

kajak kvinna

Stolta medlemmar av
Helgeåns vänner

Med ideella krafter ser vi till att Helgeån är farbar och att djur och natur kan fortsätta frodas för kommande generationer.

Åhus vid havet i svagt solljusÅhus natt
Åhus solnedgång

Åhus: En del av Vattenriket

Helge å: Platsen där allt började

Åhus har ett långt historiskt arv som sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet där namnet Åhus kommer från Aos, vilket betyder åmynning. Längs Helge å, där vi erbjuder hyra av kajak, padel och SUP, har staden tagit plats ända sen dess, och var en viktig knutpunkt för handel under långa perioder i Sveriges historia.

Idag huserar Åhus 10 000 invånare och är en av södra Sveriges populäraste turistorter. Vi förstår varför: Ålbodarna, de vidsträckta stränderna, närheten till natur, och inte minst närheten till vatten Åhus erbjuder. Flera evenemang äger rum under sommaren såsom Åhus Beachhandboll och Åhus Beachfotboll, Ålafestivalen, vinvandring, hamnfest, jazzfestival med mera. Här finns helt enkelt något för alla!

Helge å är ett av södra Sveriges största vattendrag och sträcker sig från skogarna i Småland, ända ner till Skånes östra kust. Att Helge å rinner genom skog och mark i dess norra delar ger vattnet dess karaktär - den bruna färgen kommer från de humusämnen som kommer från skogsmark, myrar och hyggen. Längs ån huserar framförallt uttrar, och fisk såsom öring, lax och ål använder ån som vandringsväg. Den biologiska mångfalden längs ån är stor, liksom den mängd människor som beror av dess vatten. Därför är stora delar längs ån naturskydds-och
natura-2000-områden.
Bilder tagna av Fotograf Per Jahnke

Artspaning längs med Helge å

Kontakta oss

Hittar du inte det du söker eller undrar hur vi kan skräddarsy ett event för just dig?
Hör av dig!

Thank you!
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.