Kontakta oss

Undrar du över något? Här hittar du svar på dina vanligaste frågor
Om ni undrar över något, vill boka ett evenemang eller undrar hur vi kan skräddarsy ett event för er fest, möhippa, svensexa eller företag kan ni kontakta oss via mail eller telefon.

Mail: info@aglantan.com              Telefon: 0733-808333

Öppettider för uthyrning

8:00-20:00

Vi har öppet hela sommarsäsongen mellan
1a juni och 30e september

Kontaktuppgifter

Ring oss

0733-808333

Om Ågläntan

Människorna

Hej! Vi som driver Ågläntan är Roger och Linda Liljenberg, två entreprenörer som är boendes i Åhus sedan flera år tillbaka. Tillsammans driver vi idag flera bolag, såsom Råkoll och von Bygg. Vi båda brinner för och är engagerade i Åhus framtid och utveckling. Med Ågläntan får vi möjlighet att attrahera ännu mer folk till Åhus!

människor i båtar på å
Fest och mingel vid flodkant Reply

Historien & platsen

I Åhus egen bakgård gömmer sig Ågläntan och magiska Helge å. Idén till Ågläntan föddes för något år sedan, när vi höll på att leta plats till vårt eget bröllop. Av en slump hittade vi denna magiska plats, som vi till slut fick möjlighet att förvärva. Vi ville att fler skulle få uppleva det vi fick uppleva, och började spåna på vad och hur detta skulle gå till. Den tidigare ägaren till tomten, Bengt Persson, även före detta ägare till Rökeriet mellan Åhus och Yngsjö, hade redan lagt grunden till idén med ett kanotcenter. Där tog vi vid, och fortsatte utveckla idén till vad som nu blivit ett färdigt koncept. Hoppas ni vill följa med oss på vår framtida resa med Ågläntan!

Stolta medlemmar av
Helgeåns vänner

Med ideella krafter ser vi till att Helgeån är farbar och att djur och natur kan fortsätta frodas för kommande generationer.

Åhus vid havet i svagt solljusÅhus natt
Åhus solnedgång

Åhus: En del av Vattenriket

Helge å: Platsen där allt började

Åhus har ett långt historiskt arv som sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet där namnet Åhus kommer från Aos, vilket betyder åmynning. Längs Helge å, där vi erbjuder hyra av kajak, padel och SUP, har staden tagit plats ända sen dess, och var en viktig knutpunkt för handel under långa perioder i Sveriges historia.

Idag huserar Åhus 10 000 invånare och är en av södra Sveriges populäraste turistorter. Vi förstår varför: Ålbodarna, de vidsträckta stränderna, närheten till natur, och inte minst närheten till vatten Åhus erbjuder. Flera evenemang äger rum under sommaren såsom Åhus Beachhandboll och Åhus Beachfotboll, Ålafestivalen, vinvandring, hamnfest, jazzfestival med mera. Här finns helt enkelt något för alla!

Helge å är ett av södra Sveriges största vattendrag och sträcker sig från skogarna i Småland, ända ner till Skånes östra kust. Att Helge å rinner genom skog och mark i dess norra delar ger vattnet dess karaktär - den bruna färgen kommer från de humusämnen som kommer från skogsmark, myrar och hyggen. Längs ån huserar framförallt uttrar, och fisk såsom öring, lax och ål använder ån som vandringsväg. Den biologiska mångfalden längs ån är stor, liksom den mängd människor som beror av dess vatten. Därför är stora delar längs ån naturskydds-och
natura-2000-områden.
Bilder tagna av Fotograf Per Jahnke

Artspaning längs med Helge å

Kontakta oss

Hittar du inte det du söker eller undrar hur vi kan skräddarsy ett event för just dig?
Hör av dig!

Thank you!
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.