Hyr SUP i Åhus

Pris
Inkl. paddel, flytväst & leash

Tid

2h

4h

Heldag

Grupp

Tid

250 kr

350 kr

450 kr

Kontakta oss
Öppettider för uthyrning

8:00-20:00
Vi har öppet hela sommarsäsongen mellan
1a juni och 30e september

Hyr och paddla SUP i Helge å vid Åhus

Flyt fram över vattnet på en SUP

Här på Ågläntan SUP-uthyrning vill vi göra det möjligt för alla - de som bor här, turister, och folk som har vägarna förbi - att upptäcka vackra Helge å och Åhus från sin bästa sida - vattnet! 

SUP passar perfekt att hyra om ni är några stycken som vill ta er ut tillsammans men paddla på egen hand. Att paddla SUP går inte lika fort som kanot eller kajak och man har inte samma möjlighet till packning. Den lägre farter ger en tid att njuta av omgivningarna längs en av våra kortare rutter. Att paddla SUP känns ofta instabilt till en början innan man kommer in i det och är mer fysiskt krävande än kanot. Det kan därför vara bra att börja SUPa sittandes på knä innan man testar ståendes. Padeltekniken skiljer sig lite från kanot och kajak. Våra instruktörer berättar mer om detta när ni anländer. Våra hyr-SUPar är breda och fartstabila vilket passar att hyra både nybörjare och de mer erfarna.

Till skillnad från resten av Skåne som är känt för sina öppna vidder och stundtals tämligen blåsiga landskap ligger Helge å väl skyddad från väder och vind med hjälp av den omgivande naturen. Ågläntans SUP-uthyrning är därför en optimal startplats för kanotpaddling och uthyrning för er som inte paddlat förut, då vind och vågor inte påverkar upplevelsen.

Vår personal hjälper dig med all utrustning, ger tips på paddelrutt efter dagens väderförhållanden, samt instruerar dig i säkerhet och paddelteknik innan turen startar. Vi erbjuder fartstabila och lättpaddlade SUPar, för att göra paddelturen så trivsam som möjligt. Vi vill att alla, oavsett erfarenhetsnivå, ska känna sig trygg på sin hyr-SUP.

Vad ingår vid hyra av SUP?

Hos oss på Ågläntan kajakuthyrning ingår alltid detta i priset när du hyr en SUP:

SUP
Flytväst
Paddel
Karta över området samt populära rutter
Tillval: Vattentät packpåse för ägodelarsom inte tål vatten
SUP
 Paddel
Flytväst
Karta
Tillval
Vattentät packpåse
Tillval
Vattentätt mobilfodral
Bakdel av SUP och dess hajfenaPerson som packar ihop sin SUP

Hur går det till att hyra SUP?

Du kan enkelt boka en SUP här via hemsidan. Välj bara datum, tid, hur länge du önskar hyra kanot samt övriga önskemål så står kanoten redo för dig/er när ni kommer. På så vis slipper du råka ut för att det inte finns något ledigt.

Steg 1:  Checka in hos personalen och lämna av dina saker om du vill.

Steg 2: Vi hjälper dig hitta rätt utrustning.

Steg 3: Vi ger säkerhets- och paddlingsinstruktioner samt hjälper er ställa in er utrustning.

Steg 4: Glid iväg!

När turen är slut hjälper vi er att komma av er SUP och tar hand om utrustningen, medan ni kan ta en glass i solen och njuta av omgivningen.

Boka nu

Om du har vägarna förbi kan du svänga förbi oss på Ågläntan SUP-uthyrning för att hyra SUP. Vi har ofta några farkoster lediga på tu man hand.

Hitta hit

Ni kan också ringa eller maila oss för att boka. Kanske vill ni boka flera SUPar samtidigt över fler än en dag eller planera ett evenemang såsom svensexa, möhippa, AW eller företagsevent?

Kontakta oss
Två personer paddlar SUPKaffekopp hålls upp mot solnedgången

Behöver jag förbereda något?

Vi brukar rekommendera att man tänker på följande saker innan sin SUP-tur:

• Kläder efter väder och som man har råd att bli blöt i.
• Något att äta. Fika brukar vara ett uppskattat inslag för många, framförallt om man hyr en SUP i längre än två timmar. Om man inte vill ha med något att äta kan det vara bra att ha gjort det innan.
• Badkläder om man vill bada någonstans längs vägen.
• Var på plats 10 minuter innan din utsatta tid för hyra av SUP så att vi hinner ta fram all utrustning och förbereda er för turen.
• Ta med sig ett glatt humör :)

Populära rutter

Bestäm själv var du vill paddla, eller paddla en av våra färdiga rutter

Från Ågläntan kan du kan också ta dig ut på öppet vatten via utloppen i havet i centrala Åhus och nedanför Yngsjö, eller paddla upp till Kristianstad via Hammarsjön. Höjdpunkterna med paddling här är de lugna och stilla vatten som erbjuds, samt den omgivande naturen.Här kan du se några av våra populäraste rutter:


Vad våra kunder säger

Hailey X

Kajak beginner

Amet minim mollit non deserunt ullamco est sit aliqua dolor do amet sint. Velit officia consequat duis enim velit mollit. Exercitation veniam consequat sunt

Hailey X

Photographer

Amet minim mollit non deserunt ullamco est sit aliqua dolor do amet sint. Velit officia consequat duis enim velit mollit. Exercitation veniam consequat sunt

Hailey X

Bird lover

Amet minim mollit non deserunt ullamco est sit aliqua dolor do amet sint. Velit officia consequat duis enim velit mollit. Exercitation veniam consequat sunt

Hitta rätt och förbered dig

Karta

All uthyrning av kajak, kanot och SUP utgår från Ågläntan längs Helge å i Åhus. Närmaste adress är Yngsjövägen 222 och parkering finns där. Följ väg 118 söderut mot Ystad och håll utkik efter skylten på vänster sida innan Rökeriet i Yngsjö. Se till att vara på plats minst 10 minuter innan din bokade tid så att vi hinner förbereda er och er utrustning. Välkomna!

Från Ågläntan ligger hela Helge å öppen för paddling av kanot. Bara fantasin sätter gränserna var man kan ta sig och vad man kan göra. Du kan njuta av de stilla vatten som finns längs ån, som bjuder in till flera badtillfällen och fikapauser. Du kan också ta dig ut på öppet vatten via utloppen i havet i centrala Åhus och nedanför Yngsjö. Om man hyr en heldag har man möjlighet att paddla upp till Kristianstad via Hammarsjön. Runt om Hammarsjön finns också många fina badplatser och ställen för avkoppling. Höjdpunkterna med paddling här är de lugna och stilla vatten som erbjuds, samt den omgivande naturen.