Vad händer på Ågläntan framöver?

Ågläntan är en fantastisk plats för evenemang såsom fester, bröllop, och härliga sommarkvällar med trubadur. Detta är vad som händer hos oss framöver:

Information

  • Mat av enkla former, med dricka som Läsk, Öl, Vin.
  • Möjlighet till uthyrning av stol 20 kr
  • Köpa ett allsångshäfte med prisutdelning (Lotteri)
  • Tävlingen ”Längsta kvittot” från någon av matbutikerna i Åhus.
  • Parkering finns det möjligheter till se skyltning på platsen vid evenemanget.
  • Om man vill förtidsboka gör detta via Swish ange då Namn, antal biljetter datum då ni skall komma. Eller betala på plats, kontant eller swish.

ågläntan swish nummer

8/7 18.00

Lena känd från Wizex

8/7 18.00

23/7 18.00

Roliga pågar med galna upptåg

23/7 18.00

fest

Vill du anordna ett evenemang själv eller tillsammans med oss?

Hyr Ågläntan som en plats för fest och aktiviteter, eller boka skräddarsydda företags- och kompisaktiviteter.

Stolta medlemmar av
Helgeåns vänner

Med ideella krafter ser vi till att Helgeån är farbar och att djur och natur kan fortsätta frodas för kommande generationer.

Spendera natten

Ställplats

På Ågläntan har vi gott om plats för ja, alla. Istället för att uppleva Ågläntan från vattnet kan man också göra det över natten från sitt eget ekipage. Vi erbjuder ställplatser för husvagn och husbil i en av Åhus vackraste miljöer.

åhus karta

Mer än bara vatten

Upptäck

Den rika naturen upplevs bäst både i vattnet och längs med det. I naturen i Kristanstads Kommun och längs med Helge å kan du både vandra, cykla MTB och mycket annat.

Åhus vid havet i svagt solljusÅhus natt
Åhus solnedgång

Åhus: En del av Vattenriket

Helge å: Platsen där allt började

Åhus har ett långt historiskt arv som sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet där namnet Åhus kommer från Aos, vilket betyder åmynning. Längs Helge å, där vi erbjuder hyra av kajak, padel och SUP, har staden tagit plats ända sen dess, och var en viktig knutpunkt för handel under långa perioder i Sveriges historia.

Idag huserar Åhus 10 000 invånare och är en av södra Sveriges populäraste turistorter. Vi förstår varför: Ålbodarna, de vidsträckta stränderna, närheten till natur, och inte minst närheten till vatten Åhus erbjuder. Flera evenemang äger rum under sommaren såsom Åhus Beachhandboll och Åhus Beachfotboll, Ålafestivalen, vinvandring, hamnfest, jazzfestival med mera. Här finns helt enkelt något för alla!

Helge å är ett av södra Sveriges största vattendrag och sträcker sig från skogarna i Småland, ända ner till Skånes östra kust. Att Helge å rinner genom skog och mark i dess norra delar ger vattnet dess karaktär - den bruna färgen kommer från de humusämnen som kommer från skogsmark, myrar och hyggen. Längs ån huserar framförallt uttrar, och fisk såsom öring, lax och ål använder ån som vandringsväg. Den biologiska mångfalden längs ån är stor, liksom den mängd människor som beror av dess vatten. Därför är stora delar längs ån naturskydds-och
natura-2000-områden.
Bilder tagna av Fotograf Per Jahnke

Artspaning längs med Helge å

Kontakta oss

Hittar du inte det du söker eller undrar hur vi kan skräddarsy ett event för just dig?
Hör av dig!

Thank you!
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.